History

Main Page > DERMANORD Maria Åkerberg > History

History

VÅR HISTORIA

Historia

Maria Åkerberg hade tänkt öppna en hudvårdssalong och till den behövdes produkter. Men det visade sig helt omöjligt att hitta en hudvårdsserie utan mineralolja och syntetiska ingredienser. Utifrån egna behov tog Maria fram ett antal produkter som med tiden blivit en hel serie.

Sedan 1995 har hon arbetat på att få ut budskapet om hur innehållet i hudvårdsprodukter påverkar oss och vår omgivning. På den tiden var det inte lag på innehållsdeklaration. Men eftersom Maria själv inte bara ville tro, utan veta vad hon använde på sin hud, så tänkte hon att det måste finnas fler som tänker så. Det fanns det då och det finns det nu.
Här finns nu de produkter som Maria letade efter; riktig hudvård!

Affärsidé

Vetskapen om hur innehållet i hudvårdsprodukter påverkar oss och vår miljö är grunden och drivkraften bakom DERMANORD. Företaget erbjuder helt naturliga produkter med ekologiskt innehåll.

Affärsidén har sedan starten varit att med fullständig innehållsdeklaration tillverka så naturliga hudvårdsprodukter som möjligt. I själva affärsidén ingår också att göra konsumenterna mer kritiska genom ökad kunskap. Det skall finnas information om samtliga ingående ingredienser.

Produktutvecklingen fortsätter i takt med den senaste forskningen.

Medlemskap

NOC (branschorganisation för naturliga, ekologiska hudvårds- och skönhetsprodukter)
Scancos (Scandinavian Society of Cosmetic Chemists)
Svenska Kemistsamfundet
IFSCC(International Federation Societies of Cosmetic Chemists)
SHR (Svenska Hudterapeuters Riksorganisation)
Apotekarsocieteten
FTI
Västsvenska Handelskammaren
KOHF (Kosmetik- och hygienföretagen)

tech