Mikroplast

Startsidan > Naturlig skönhet för alla > DERMANORD Maria Åkerberg > Mikroplast

Mikroplast

MIKROPLAST

Flera hudvårdsprodukter, med bland annat peelande effekter, innehåller mikroplaster. Dessa små korn, som följer med vårt avloppsvatten ut i haven, ställer till det för både natur och djurliv.

Från och med 1 juli 2018 kommer dessa plaster att förbjudas i kosmetiska produkter på grund av dess påverkan på naturen.

Vi har, sedan starten 1995, använt oss av naturliga ämnen som ger en peelande effekt – så som sockerkristaller från Papaya, Jojobakorn, olika fruktkärnor och salt, råvaror som enkelt bryts ned.


Mikroplast i världshaven


I dagarna debatteras påverkan av mikroplast i världshaven. Det handlar om plast i små partiklar som kommer ut i naturen. Många peelingar på marknaden innehåller plastkulor. Dessa kommer via avloppet ut i våra vattendrag och äts upp av fiskar och sedan äter vi upp fiskarna. I våra peelingar/scrub finns inga plastkulor. Kornen kommer från krossade kärnor eller fettsyror från Jojobaolja. Detta är ofarligt för natur

Vi gör även det medvetna valet och avstå de miljöfarliga kemikalier som bryter ner den plast ni köpt av oss. Vår plast skall inte bli microplast pga av slarvig hantering och miljöfarliga tillsatser. Vi uppmanar dig att ta hand om all plast och källsortera den väl. Svensk återvinning och sophantering är i världsklass och hanterar PE plast på det bästa sättet ur ett globalt CO₂ perspektiv. PE blir vattenånga vid förbränning.

Vår plast i förpackning 125, 250 och 500 ml tilverkas även av socker, vilket binder CO₂ 6ggr mer än traditionell plast.

Vi har sedan 1995 gjort medvetna val som leverantör. Det hjälper dig som konsument.

Släng inte plast eller för den delen något i havet. Det ligger och skaver mot klipporna och bildar microplast. Bilden är från Fjällbacka, Vedholmen 2013

tech