Sertifiointi

Etusivu > Sertifiointi

Sertifiointi

Maria Åkerberg
"MILJÖMÄRKNING OCH CERTIFIERING

Alla våra ingredienser bidrar till en hållbar produktion och konsumtion samt ingår i ett hållbart kretslopp. Alla är dock inte certifierade som ekologiska.

De flesta av våra ingredienser har någon form av oberoende miljömärkning. Certifieringen innehas av respektive leverantör. När det ibland saknas någon angiven certifiering kan det bero på att råvaran inte odlas. Det är bara råvaror som odlas som kan certifieras. Jordarter och bergarter som mineraler och leror kan därför inte certifieras. Om en odlad råvara saknar certifiering beror det oftast på att odlaren inte valt vilken certifiering som ska gälla för aktuellt år. De kan vara på väg att byta certifiering. Dessa certifieringar kostar mycket pengar och skapar nya avgifter varje år.

Istället för att certifiera varje slutprodukt, och därmed addera en kostnad på varje produkt, väljer vi istället att vara transparenta med varje enskild råvara.

Vi väljer att inte heller markera ut alla ekologiska ingredienser i en INCI med en stjärna. En sådan markering garanterar inte att ingrediensen är ekologisk, vem som helst kan sätta stjärnor.

Vi välkomnar frågor om våra specifika ingredienser och hjälper gärna till med korrekt information."

tech