Maria Åkerberg

Makeup

Maria Åkerberg DEEPSKIN ORGANICS

Maria Åkerberg

DEEPSKIN ORGANICS Maria Åkerberg

INCI

Tillbehör

Mjölksyra (Lactic Acid)

Startsidan > Maria Åkerberg Ingredients > Mjölksyra (Lactic Acid)

Mjölksyra (Lactic Acid)

Mjölksyran som vi använder tillverkas av sockerbetor och är av samma typ som den vi har naturligt i kroppen för att binda fukt.

Naturlig Mjölksyra är revitaliserande och milt peelande, stärker även collagenfibrerna i huden. Vår mjölksyra tillverkas av sockerbetor och är av samma typ som den vi har naturligt i kroppen för att bevara fukt. (Kan tillverkas syntetiskt och har då andra egenskaper.)

Maria Åkerberg
"Mjölksyra i hudvård – vad, hur, och varför?

Det finns flera olika sorters mjölksyra. Den vi använder har framställts enligt den urgamla konsten att fermentera livsmedel. Fermentering, syrning eller jäsning innebär att man låter mikroorganismer, bakterier och jästsvampar verka på livsmedel utan lufttillförsel.

Traditionellt har detta varit ett naturligt sätt att inte bara bevara livsmedel, utan också göra det mer hälsosamt. På vilket sätt är fermentering bra för hälsan? Jo, dels tar mikroorganismerna hand om många skadliga ämnen i matvaran, dels framställer de nya, nyttiga ämnen. Ett klassiskt exempel är den traditionella, långsamma jäsningsprocessen vid brödbak med surdeg.

Vår Mjölksyra (Lactic Acid) framställs genom fermentering av Sockerbetor. Mjölksyran som tas tillvara använder vi sedan i alla våra cremer och lotions för att den är fuktbevarande och ökar effekten av antioxidanter. Dessutom är den en del av vårt självkonserverande system.

Och inte nog med det. Mjölksyran har även förmågan att reducera pigmentfläckar. I kombination med övriga ingredienser i våra produkter ger den näring åt de goda bakterierna på huden. Det är därför den har så bra effekt på olika hudproblem. Vi har redan tillräckligt med bakterier på huden, och behöver inte tillföra fler. Det viktigaste är att se till så att de goda bakterierna trivs och kan göra sitt jobb."

Maria Åkerberg Deepskin Organics
Maria Åkerberg AHA & Jojoba Peeling 100 ml

Kornen har perfekt form och storlek för att varsamt kunna avlägsna döda hudceller utan att irritera huden.

17,00 €
   Stock amount
Maria Åkerberg Deepskin Organics
Maria Åkerberg AHA & Jojoba Peeling 30 ml

I AHA & Jojoba Peeling samverkar naturlig Mjölksyra (AHA) från sockerbetor och små korn utvunna från Jojobaolja.

6,00 €
   Stock amount
Maria Åkerberg Deepskin Organics
Maria Åkerberg Body Lotion Energy 250 ml

Body Lotion Energy är en uppmjukande och välgörande lotion med en kombination av växtoljor, vitaminer och mjölksyra (AHA), som ger huden en bra fukt- och fettbalans.

21,00 €
   Stock amount
Maria Åkerberg Deepskin Organics
Maria Åkerberg Body Lotion Energy 30 ml

Ger huden en bra fukt- och fettbalans.

5,20 €
   Stock amount
tech