Kynnet

Etusivu > Ihon terveys > Kynnet

Kynnet

Pitkittäiset uurteet kynnessä ovat ikääntymisen merkki. Niitä alkaa esiintyä jo keski-iästä lähtien. Ikäihmisillä myös vaalea puolikuu (lunula) kynnen tyvessä häviää. Uurteet eivät ole merkkejä mistään sairaudesta, eikä niitä saa häviämään tai edes lieventymään voiteilla tai muilla lääketieteen tai kosmetiikan keinoilla.

Kynnen halkeama esiintyy yleensä yhdessä kynnessä ja on tavallisin keski-ikäisillä miehillä. Sitä esiintyy joskus myös naisilla ja nuorilla. Kynsi halkeaa tuntemattomasta syystä keskeltä kynnen pituussuunnassa. Halkeama häviää itsekseen yleensä parissa vuodessa. Kynsi pidetään kasassa tarvittaessa laastarin tms. avulla. Voiteista ei ole apua.

Kynnen kärkiosan kerroksittainen hilseily on keski-ikäisten ja vanhojen naisten tauti. Kynnen kärkiosa liuskoittuu pinnan suuntaisesti. Sormen kärki voi aristaa. Liuskoittuminen johtuu kynsilevyn kuivumisesta ja hauraudesta, ja sitä edistävät märkä työ sekä kynsilakanpoistoaineen (asetonin) tiheä käyttö. Kosteutta lisäävien voiteiden käytöstä on hyötyä, sisäisistä hoidoista ei.

Pihtikynsi kaartuu sivuilta sisäänpäin pihdin lailla kynnenpohjaan. Pihtikynnet ovat kivuliaita, ja niissä on usein infektioita. Pihtikynsiä on eniten isovarpaissa. Se johtuu joskus vammasta, mutta tavallisesti se kehittyy itsekseen. Vanhoilla varpaiden huono verenkierto lienee tärkein tekijä, mutta nuoremmilla syynä lienee perinnöllinen taipumus. Hoitona ovat kynsilevyn ohentaminen keskeltä ja reunojen nosto jousen avulla. Sen tekee tavallisesti jalkojenhoitaja.

Pitkittäinen vako johtuu tavallisesti kynsivallissa sijaitsevasta limarakkulasta eli myksoidista kystasta.
Myksoidi kysta on melko harvinainen, mutta helposti tunnistettava syylämäinen rakkula sormen tai varpaan kärkinivelen päällä tai kynsivallissa. Sellainen on tavallisimmin 50–70-vuotiaiden vaiva, useammin naisilla (70 %) kuin miehillä (30 %). Kahdeksalla kymmenestä se liittyy nivelkulumaan tai muihin nivelsairauksiin. Kystan syntymekanismia ei tunneta tarkkaan. Se on yhteydessä nivelonteloon ja sisältää nivelnestettä. Muutos on vaaraton, mutta se saattaa olla kivulias.

Myksoidi kysta alkaa pienenä kohoumana, joka kuukausien mittaan kehittyy syylämäiseksi tai läpikuultavaksi rakkulaksi, joka voi hiljalleen kasvaa jopa yli senttimetrin läpimittaiseksi. Osa limarakkuloista on kynsivallissa, jolloin kynteen kehittyy pitkittäinen vako, osa on suoraan kärkinivelen päällä. Varpaassa sellainen on usein varpaan päällä, joskus sivussa. Rakkula voi kasvaessaan kipeytyä, mutta usein on vaikea sanoa, onko jomotus rakkulassa vai nivelessä.

Myksoidin kystan ilmaantumista ei voi ehkäistä. Kivuliaat ja suuret rakkulat on hyvä näyttää lääkärille, joka voi ohjata tarvittaessa erikoislääkärille.

Pyykkilautakynneksi sanotaan sellaista kynttä, jossa on poikittaisia vakoja koko kynnen pituudelta. Niitä voi olla yhdessä tai useammassa kynnessä, tavallisimmin peukaloissa. Psoriaasi edistää niiden kehittymistä, samoin tapa työntää huomaamattaan kynsinauhaa sormen tyveä kohti. Psoriaasihoito saattaa auttaa siihen.

Rosokynsi-ilmiössä yksi tai useampi kynsi, joskus kaikki 20 kynttä, muuttuvat karheiksi, niissä on tiheässä pienen pieniä kuoppia ja ne hilseilevät. Rosokynsillä on useita nimiä: trakyonykia, trachyonychia, twenty nail disease, "santapaperikynnet".

Rosokynnet ovat yleisimpiä lapsilla, joilla tavataan tuntemattomasta syystä johtuvaa (itsesyntyistä) kynnen kasvun häiriötä. Joskus itsesyntyisiä rosokynsiä on myös aikuisilla.

Aikuisilla rosokynnet liittyvät tavallisesti ihosairauksiin, kuten pälvikaljuun punajäkälään tai psoriaasiin. Rosokynsien yleisyyttä ei tunneta.

Tuntemattomasta syystä johtuvissa (itsesyntyisissä) rosokynsissä kynsien pinnat muuttuvat sameiksi ja vähitellen ne karheutuvat ja alkavat hilseillä. Monilla on kynsissä vieri vieressä pieniä kuoppia. Lapsilla rosokynsiä on yleensä 10–20. Useimmilla lapsilla edellä mainitut itsesyntyiset kynsimuutokset ovat lievähköjä, mutta lapsilla nähdään myös vaikeampia oireita.

Aikuisten itsesyntyiset rosokynnet ovat periaatteessa samanlaisia kuin lapsilla. Psoriaasiin liittyvissä rosokynsissä on usein psoriaasille tyypillisiä muitakin muutoksia, kuten kuvan kynnen ruskehtava ns. öljyläiskä ja sormenpään ihon psoriaasi.

Lasten rosokynnet parantuvat tavallisesti itsekseen murrosikään mennessä. Aikuisilla kynsioireet jatkuvat ainakin siihen saakka, kun taustalla oleva ihotauti on saatu rauhoittumaan.
Rosokynnet ilmaantuvat aina odottamatta. Ehkäisykeinoja ei ole.


Jos aikaisemmin normaaleina kasvaneet kynnet muuttuvat ikää myöten kuperiksi kellonlasikynsiksi ja samalla sormien ja varpaiden kärkijäsenet suurentuvat, on epäiltävä keuhkoahtaumatautia tai muuta sairautta, joka estää kaasujen vaihtoa keuhkoissa.

Kynnen kasvu epämuotoisena (onykogrypoosi) on sangen tavallista ikäihmisillä, joskus nuoremmillakin. Onykogrypoosissa kynsilevy paksuntuu ja muuttuu kellertäväksi. Niissä on usein kynsisilsaan viittaavia muutoksia. Kynsistä otetaan usein sieniviljely silsan osoittamiseksi tai poissulkemiseksi. Onykogrypoosin syy on tavallisesti huono verenkierto varpaissa, mutta se voi myös olla seurausta vammasta. Potilailla on usein diabetes.

Eräs kynsidystrofian muoto on kotkankynsi. Kynsi kasvaa paksuna ja kaartuu koukkumaiseksi. Sellainen aristaa, kuluttaa sukkia ja aiheuttaa joskus haavaumia viereiseen varpaaseen. Kotkankynsiä on eniten vanhuksilla, mutta joskus nuorillakin. Niin kotkankynsien kuin onykogrypoosin hoitona on kynsien pitäminen lyhyenä kynsipihtien avulla. Jalkojenhoitaja ohentaa tarvittaessa kynsilevyn poran avulla.

Kynnen irtoaminen kärjestä käsin tunnetaan nimellä onykolyysi ja tyvestä käsin nimellä onykomadeesi.

Onykolyysillä tarkoitetaan kynnen irtoamista kynnen kärjestä lähtien. Sitä nähdään usein ihotautilääkäreiden vastaanotoilla. Sen yleisyyttä ei kuitenkaan tunneta väestötasolla.

Useimmat potilaat ovat naisia, joilla kynsilevy on ohuempi ja pehmeämpi kuin miehillä. Yleensä syytä kynnen irtoamiseen ei tiedetä. Joskus se liittyy muihin tiloihin ja tauteihin, esimerkiksi psoriaasiin, kilpirauhasen toimintahäiriöön, anemiaan, diabetekseen, atooppiseen ekseemaan ja punajäkälään. Toistuva manikyyri (kynsien alustojen puhdistaminen), märkä työ sekä kynsilakka ja sen poistoaine edesauttavat onykolyysin kehittymistä. Sitä esiintyy myös raskauden aikana. Onykolyysi liittyy joskus muun sairauden takia annettuun lääkehoitoon, esimerkiksi tetrasykliinikuuriin tai A-vitamiinin johdoksiin, kuten isotretinoiiniin tai asitretiiniin. Onykolyysissä saattaa olla mukana hiivaa (Candida albicans) ja bakteereita. Onykolyysiä on joskus jo aivan pienillä lapsilla, jolloin sen syy on yleensä tuntematon.

Kynsilevy irtoaa kärjestä itsekseen. Pienialainen irtoaminen ei ole kivulias, mutta laaja-alaisissa on usein särkyä ja kynnen alle voi pesiytyä infektio. Irronnut osa voi muuttua ajan kanssa kellertäväksi tai muuta kynttä tummemmaksi. Värinmuutos voi johtua vähäisestä infektiosta tai taudista, esimerkiksi psoriaasista.

Märän työn ja turhan manikyyrin välttäminen estävät onykolyysiä jonkin verran.

Koko kynnen irtoaminen tyvestä käsin on harvinaisempaa kuin irtoaminen kärjestä. Sen yleisyyttä ei tunneta. Yhden tai parin kynnen irtoamiselle tyvestä käsin ei ole omaa termiä, mutta usean tai kaikkien kynsien irtomaista sanotaan onykomadeesiksi.

Tavallisin yhden kynnen irtoamisen syy on paikallinen vamma, esimerkiksi vasaran isku sormeen, jalkapalloilu tai pitkänmatkanjuoksu tai -hiihto sopimattomissa jalkineissa. Usean tai kaikkien kynsien irtoaminen voi lapsilla olla idiopaattinen (syy tuntematon), suvuttain esiintyvä tai se voi olla epidermolysis bullosan oire. Aikuisiällä onykomadeesi voi olla lääkkeen aiheuttama tai rakkulataudin, punajäkälän tai jonkin autoimmuunitaudin oire. Se voi liittyä pälvikaljuun eli alopecia areataan sekä lapsilla että aikuisilla. Silloin siitä voidaan käyttää myös termiä alopecia unguium ("kynsikalju"). Enterovirusten aiheuttamassa enterorokossa, "suu- ja sorkkataudissa", onykomadeesia on kuvattu pieninä epidemioina.

Yhden tai kahden kynnen vammoihin liittyviä kynnenlähtöjä ei tarvitse näyttää lääkärille, jollei ole pelkoa siitä, että luu olisi murtunut. Usean tai kaikkien kynsien onykomadeesi kuuluu lääkärin diagnosoitaviin tauteihin. Hoito riippuu kokonaan taustatekijöiden laadusta ja vaikeusasteesta.

Yhden tai parin kynnen traumaattiset kynnenlähdöt ovat yleensä varomattomuutta ja huolimattomuutta. Muuntyyppisiä kynnenlähtöjä ei voi juuri ehkäistä.

Melaniini on pigmenttisolujen eli melanosyyttien tekemää mustaa pigmenttiä. Kynnen alaisen pigmenttiluomen melaniini muodostaa tavallisesti yhden pitkittäisen, tumman juovan kynteen, ja melaniinipigmenttiä on myös kynsivallissa. Muutos on hyvälaatuinen, mutta edellyttää aina melanooman poissulkua koepalalla. Samantapaisia tummia, pitkittäisiä juovia kynsissä esiintyy punajäkälässä.

Musta pigmentti kynnen alla ja kynnen pohjassa viittaa melanoomaan, ja usein kynnen pohjassa on myös kasvainkudosta. Melanoomaepäily edellyttää koepalan ottoa kynnen pohjasta.

Veri kynnen alla näyttää yhtä mustalta kuin melaniini. Verenvuotojen aiheuttama kynnen värjäytyminen on yleisempää kuin melaniinikertymät kynnen alla. Sellainen on yleensä vasaraniskun tai muun vamman seurausta. Pitkäkestoinen mekaaninen ärsytys voi aiheuttaa verenvuotoja kynsien alle, esimerkiksi pitkänmatkanjuoksijoille ja retkeilijöille.

Kynsisilsa (kynsisieni) värjää joskus kynnen mustaksi. Se todetaan sieniviljelyllä ja hoidetaan muuntyyppisten silsakynsien tapaan.

Aspergillus -homesieni voi tehdä samanlaisia mustia läiskiä kynteen kuin verenpurkaumat tai kynsisilsa. Sellaisen hoitaminen normaalin väriseksi on hyvin haastavaa.

Valkeat täplät ja viivat kynnessä (leukonychia, leukonykia) ovat merkki häiriöstä kynnen kehityksessä. Niitä aiheuttaa tavallisimmin toistuva, vähäinen kynsiaiheeseen kohdistunut vamma. Niitä voi joskus nähdä myös yleisinfektioissa sekä syöpähoitojen ja myrkytysten seurauksena.

Kun kynnet ovat kauttaaltaan posliininvalkeat, kyseessä on harvinainen, perinnöllinen kynnen kypsymishäiriö. On myös mahdollista, että kynnen tyviosa on tavallisen värinen ja kärkiosa (kaksi kolmasosaa kynnen pituudesta) on valkoinen.
Kynnen tyviosan valkoisuus viittaa johonkin yleistautiin, kuten sydämen, munuaisten tai maksan vajaatoimintaan. Aina ei selittävää tekijää kuitenkaan löydy.

Valkoinen kynsi voi olla myös merkki harvinaisesta kynnen pintasilsasta. Se todetaan sieniviljelyllä.

Varvasvälisilsa ja muut ihosilsat tulisi hoitaa aina mahdollisimman varhaisessa vaiheessa, sillä silsasieni tarttuu harvoin suoraan kynteen. Silsan leviäminen perheenjäsenestä toiseen on harvinaista, kynsisilsan tarttuminen hyvin harvinaista. Kynsileikkureiden ja -saksien on kuitenkin hyvä olla henkilökohtaisia. Yleisissä tiloissa, esimerkiksi kerrostalojen saunatiloissa ja yleisissä uimahalleissa sekä urheilutilojen pukuhuoneissa ja pesutiloissa on hyvä käyttää varvastossuja. Kynsivallintulehdus ja kynsien vammat tulisi hoitaa huolellisesti, jottei sieni pääsisi tarttumaan kynteen niiden kautta.

Keltaiset kynnet, joissa on usein vihertävä sävy, ovat tavallisempia jaloissa kuin käsissä. Ne johtuvat kynsilevyn paksuntumisesta, joka on puolestaan seurausta huonosta veren- tai imunesteenkierrosta. Keltaisia kynsiä nähdään erityisesti ikäihmisillä. Samalla kynsien kaarevuus lisääntyy sekä pitkittäis- että poikittaissuuntaan. Keltakyntisyyteen ei ole tepsivää hoitoa.

Vihreät kynnet eivät ole koskaan kirkkaanvihreitä vaan vihertävänharmaita. Väri on tavallisesti merkki Pseudomonas-bakteerin aiheuttamasta paikallisesta infektiosta. Myös kynsilevy paksuntuu. Jos vihreisiin kynsiin liittyy kynsivallitulehdus, hoitona ovat antibiootit ja paikalliset antiseptiset aineet. Jollei kynsivallitulehdusta ole, antibioottihoidoista ei ole apua.

Märkäinen, äkillinen kynsivallintulehdus (paronychia) on usein seurausta haavasta, palovammasta, sivukynsivalliin tunkeutuvasta kynnestä ja kuva tai muusta kynsivallin vammautumisesta. Aiheuttaja on useimmiten ihoinfektioita aiheuttava bakteeri Staphylococcus aureus. Krooninen kynsivallintulehdus voi syntyä hiljalleen märässä työssä tai ihosairauden, esimerkiksi ekseeman tai psoriaasin seurauksena. Kroonisen tulehduksen syy on usein monitekijäinen. Märkätyöstä aiheutuvassa kynsivallintulehduksessa on usein mukana Candida albicans -hiiva ja Staphylococcus aureus -bakteeri. Henkilöillä, joilla on huono verenkierto käsissä ja jaloissa, kynsivallit voivat tulehtua talvella ilman muita altistavia tekijöitä. Herpes simplex -virus voi joskus olla syynä samassa sormessa tai varpaassa toistuvaan kynsivallintulehdukseen, johon liittyy myös kirvelyä, särkyä, pieniä nesterakkuloita ja joskus harvoin imusuonitulehdus. Aina kynsivallintulehdukseen ei löydy altistavaa syytä.

Äkillisen kynsivallintulehduksen hoitona on antibioottikuuri.

Maria Åkerberg Deepskin Organics
Maria Åkerberg Myrrh Nail & Cuticle Oil 10 ml kynsinauhaöljy
Hiero pisara öljyä kynsinauhoihin ja kynsille joka ilta ennen käsivoiteen levittämistä. 
11,00 €
   Varastossa
Maria Åkerberg Deepskin Organics
Maria Åkerberg Papaya Peeling 100 ml kuorinta
Kuorinta jättää iholle hieman öljyisen tunnun, joten se sopii myös kuivalle ja erityyisen herkälle iholle.
22,00 €
   Varastossa
Maria Åkerberg Deepskin Organics
Maria Åkerberg AHA & Jojoba Peeling 100 ml kasvokuorinta
Rasvoittuvalle iholle, kaikille ihotyypeille, ennaltaehkäisee epäpuhtauksien syntyä 
19,00 €
   Varastossa
Maria Åkerberg Deepskin Organics
Maria Åkerberg Hand Cream Fragrance-free 100 ml hajusteeton käsivoide
Käsivoide sopii erinomaisesti myös vartalovoiteeksi. Hajusteeton. 
13,00 €
   Varastossa
Maria Åkerberg Deepskin Organics
Maria Åkerberg Hand Cream Beautiful 100 ml käsivoide
Palauttaa ihon luonnollisen kosteus- ja rasvatasapainon, ennaltaehkäisee ruskeiden läiskien syntyä 
17,00 €
   Varastossa
Maria Åkerberg Deepskin Organics
Maria Åkerberg Coldpressed Jojoba Oil 30 ml kylmäpuristettu Jojobaöljy, tuoksuton
Koko perheen hajusteeton hoitoöljy... 
12,00 €
   Varastossa
Maria Åkerberg Deepskin Organics
Maria Åkerberg Coldpressed Almond Oil 100 ml kylmäpuristettu manteliöljy
Kylmäpuristettu ekologinen manteliöljy kasvoille ja vartalolle... 
12,00 €
   Varastossa
Maria Åkerberg Deepskin Organics
Maria Åkerberg Royal Facial Oil Supplement 30 ml kasvoöljy
 Väsyneelle ja harmaalle iholle, kuivalle ja vaativalle iholle, eI herkälle, rosacea-iholle eikä acne-iholle... 
32,00 €
   Varastossa
Maria Åkerberg Deepskin Organics
Maria Åkerberg Royal Facial Oil GLA 100 ml kasvoöljy Fragrance-free
Ei sisällä eteerisiä öljyjä, kuivalle iholle, kaikille ihotyypeille. Hajusteeton. 
34,00 €
   Varastossa
Maria Åkerberg Deepskin Organics
Maria Åkerberg Royal Facial Oil GLA Fragrance-free 30 ml hajusteeton kasvoöljy
Ei sisällä eteerisiä öljyjä, kuivalle iholle, kaikille ihotyypeille. Hajusteeton. 
19,00 €
   Varastossa
Maria Åkerberg Deepskin Organics
Maria Åkerberg Royal Facial Oil Gentle 30 ml kasvoöljy
Hoitava kasvoöljy kuivalle ja herkälle iholle, rauhoittava... 
34,00 €
   Varastossa
Maria Åkerberg Deepskin Organics
Maria Åkerberg Royal Facial Oil More 30 ml kasvoöljy
Vaativalle ja herkälle iholle, myös couperosa ja rosacea-iholle... 
34,00 €
   Varastossa
Maria Åkerberg Deepskin Organics
Maria Åkerberg Royal Facial Oil Moist 30 ml kasvoöljy
Tasapainottava, kosteuttava, voimistaa ihon vastustuskykyä, kaikille ihotyypeille... 
34,00 €
   Varastossa
Maria Åkerberg Deepskin Organics
Maria Åkerberg Royal Facial Oil Clearing 30 ml kasvoöljy
Rasvoittuvalle ja epäpuhtaalle iholle, myös herkälle... 
34,00 €
   Varastossa
Maria Åkerberg Balm Bonanza - More 50 ml + 10 ml
Balm-Bonanza - Osta 1, saat 2... 
34,00 €
   Varastossa
Maria Åkerberg Deepskin Organics
Maria Åkerberg Balm Bonanza - Supplement 50 ml + 10 ml
Balm-Bonanza - Osta 1, saat 2... 
34,00 €
   Varastossa
Maria Åkerberg Deepskin Organics
Maria Åkerberg Balm Bonanza - Moist 50 ml + 10 ml
Balm-Bonanza - Osta 1, saat 2... 
34,00 €
   Varastossa
Maria Åkerberg Deepskin Organics
Maria Åkerberg Balm Bonanza - Gentle 50 ml + 10 ml
Balm-Bonanza - Osta 1, saat 2... 
34,00 €
   Varastossa
Maria Åkerberg Deepskin Organics
Maria Åkerberg Balm Bonanza - Clearing 50  ml + 10 ml
Balm-Bonanza - Osta 1, saat 2... 
34,00 €
   Varastossa
Maria Åkerberg Deepskin Organics
Maria Åkerberg Face Balm Clearing 50 ml
Ravitseva, puhdistava, tasapainottava balsami rasvoittuvalle ja epäpuhtaalle iholle, rasvoittuvalle pintakuivalle iholle... 
34,00 €
   Varastossa
Maria Åkerberg Deepskin Organics
Maria Åkerberg Face Balm Gentle 50 ml balsami
Ravitseva ja rauhoittava balsami herkälle iholle, kaikille ihotyypeille, suojaa tuulessa ja viimassa... 
34,00 €
   Varastossa
Maria Åkerberg Deepskin Organics
Maria Åkerberg Face Balm More 50 ml balsami
Ruusuöljyä sisältävä ravitseva balsami sopii koko perheelle, kaikille ihotyypeille ja kaikenikäisille. Voit... 
34,00 €
   Varastossa
Maria Åkerberg Deepskin Organics
Maria Åkerberg Face Balm Moist 50 ml balsami
Rauhoittava ja ihoa voimistava balsami... 
34,00 €
   Varastossa
Maria Åkerberg Deepskin Organics
Maria Åkerberg Body Balm Energy 100 ml vartalobalsami
Eteeriset öljyt ja kaakaopavuista saatava kaakaovoi hoitavat kuivan ihon joustavaksi ja pehmeäksi. 
24,00 €
   Varastossa
Maria Åkerberg Deepskin Organics
Maria Åkerberg Body Balm White Chocolate 100 ml valkosuklainen vartalobalsami
Ylellinen balsami kuivalle iholle... 
24,00 €
   Varastossa
Maria Åkerberg Deepskin Organics
Maria Åkerberg Salt Scrub White Chocolate 200 ml suola-valkosuklaakuorinta
Runsaasti antioxidantteja sisältävä valkosuklaa ja kasvisöljyt saavat ihon voimaan... 
29,00 €
   Varastossa
Maria Åkerberg Deepskin Organics
Maria Åkerberg Saltscrub Energy 200 ml suolakuorinta
Voidemainen merisuolan, kasvisöljyjen ja eteeristen öljyjen yhdistelmä, ei erityisen herkälle iholle... 
27,00 €
   Varastossa
Maria Åkerberg Deepskin Organics
Maria Åkerberg Body Scrub 200 ml kuorintavoide vartalolle
Ihoa kosteuttava ja ravitseva vartalonkuorinta ennaltaehkäisee ihon epäpuhtauksien syntyä
16,00 €
   Varastossa
Maria Åkerberg Deepskin Organics
Maria Åkerberg Foot Bath 125 ml jalkakylpy
Jalkakylpy tekee jaloistasi upeantuoksuiset ja hyväntuntuiset. 
20,00 €
   Varastossa
Maria Åkerberg Deepskin Organics
Maria Åkerberg Foot Cream 100 ml jalkavoide
Jalkavoide auttaa jalkoja pysymään pehmeinä, ehkäisee kuivuutta jaloissa ja kovettumien syntyä. Käytä myös... 
13,50 €
   Varastossa
Maria Åkerberg Deepskin Organics
Maria Åkerberg All Day Balm 30 ml stikki
Ihmevoide - Tehokas hoito kuivalle iholle, lasten iholle, hilsehtiviin läiskiin, kuiville kantapäille... 
14,00 €
   Varastossa
Maria Åkerberg Deepskin Organics
Maria Åkerberg Foot Deo Spray 125 ml jalkadeodorantti
Jalkadeodorantti pitää jalkasi raikkaantuoksuisina. 
15,00 €
   Varastossa
Maria Åkerberg Deepskin Organics
Maria Åkerberg Liquid Soap Rosemary 250 ml käsisaippua
Liquid Soap Rosemary... 
13,00 €
   Varastossa
Maria Åkerberg Deepskin Organics
Maria Åkerberg Liquid Soap Lemongrass 250 ml käsisaippua
Liquid Soap Lemongrass... 
13,00 €
   Varastossa
Maria Åkerberg Deepskin Organics
Maria Åkerberg Liquid Soap Energy 250 ml käsisaippua
Liquid Soap Energy... 
13,00 €
   Varastossa
tech