Ontelosyylät

Etusivu > Ihon terveys > Ontelosyylät

Ontelosyylät

Ontelosyylät eli molluskat (molluscum contagiosum) ovat ontelosyyläviruksen aiheuttamia näppylöitä ihossa. Ne tarttuvat ihokosketuksessa. Niitä on joskus jo vauvaiässä, useimmin leikki-iässä ja toisinaan koululaisilla, harvoin aikuisilla. Syylän sisällä on puuromaista massaa, joka koostuu viruksen infektoimista ihosoluista. Syylät kestävät yleensä kuukausia, joskus 1–2 vuotta, ja ne häviävät jälkiä jättämättä. Niitä on ainakin neljää tyyppiä, joista tyyppi I aiheuttaa valtaosan terveen henkilön ontelosyyläinfektioista. Elimistössä kehittynee pysyvä immuniteetti virusta kohtaan.

Ontelosyylä on parin millimetrin läpimittainen ihon värinen näppylä, jonka keskellä voi nähdä pienen kuopan, "navan". Syyliä on joskus vain muutama, tavallisesti kymmeniä tai satoja. Niitä on eniten ohuilla ihoalueilla, kuten kyynärtaipeissa, reisissä ja polvitaipeissa. Ontelosyyliä on etenkin kuivaihoisilla atoopikkolapsilla. Kun syylät alkavat parantua, osa niistä tulehtuu. Tulehtunut molluska kutiaa usein, mutta tulehtumaton hyvin harvoin. Tulehdus ja kutina ovat parantumisen merkkejä. Joskus tulehtumisen syynä on bakteeri-infektio.

DUODECIM Terveyskirjasto

 

Maria Åkerberg Self preserving system

Maria Åkerberg tuotteet valmistetaan luonnollisista raaka-aineista. Niissä ei ole mitään synteettistä aineosaa, ei esimerkiksi tuotetta täyteläisemmäksi tekevää carbomer´ia, joka ei hajoa luontoon. Pidämme Xantan´ia parempana vaihtoehtona. Tuotteissa ei ole synteettisiä väriaineita, synteettisiä lisättyjä tuoksuja, ei synteettistä öljyä, kuten silikonia, vaan Maria Åkerberg tuotteissa käytetään kasviöljyjä ja -uutteita, kasvien siemenistä saatavia öljyjä, jotka samalla säilyttävät tuotteen, joten ei tarvita myöskään säilöntäaineita.

 

 

tech