Maria Åkerberg

Maria Åkerberg DEEPSKIN ORGANICS

DEEPSKIN ORGANICS Maria Åkerberg

INCI

Aineosat/Innehåll

Etusivu > Maria Åkerberg Innehåll Aineosat > Aineosat/Innehåll

Aineosat/Innehåll

Cupressus Sempervirens (Cypress) Oil

Eterisk olja som är stärkande och renande. QC&I.

Daucus Carrota sativus (carrot) root extract

Karotin som tas från morötter. Välgörande för torr hud. Motverkar fria radikaler och hjälper till med nybildningenav celler. Organic Farming.

Darutoside

Utvinns från Siegisbeckia Orientalis. Förbättrar hudens yta och elasticitet.

Decyl Glucoside

Rengörande ingrediens. Kommer från sockret i majs och från kokospalmens nötter.

Dehydroxantan Gum

Fuktbevarande förtjockningsmedel.

Dihydroxiacetone

DHA, en sockerart som brunfärgas i kontakt med syre. Används i brun utan sol.

Elattaria Cardamomum seed Oil

Upplyftande eterisk olja från kardemummafrön. QC&I.

 

Eucalyptus Globulus leaf Oil

Antiseptisk och slemlösande eterisk olja från Eucalyptus. QC&I.

Euphorbia Cerifera (candelila) wax

Hårt vax med skyddande egenskaper från candelilaträdet. ABCERT.

Foeniculum Vulgare (fennel) Oil

Stärkande eterisk olja från fänlål. Värmande och kramplösande.

Fructose

Fuktbevarande fruktsocker.

Fusel Wheat/Bran/Straw Glycosides

Fermentering av fruktsocker. Fuktbevarande.

Gaultheria procumbens (wintergreen) leaf Oil

Värmande och stärkande eterisk olja (Vintergrönaolja) . QC&I.

Geraniol

Finns i till exempel citronolja. ECOCERT.

Geranic Acid

Antibakteriellt. Utvinns ur geranium.

Glucose

Fuktbevarande socker.

Glycerin

Vår glycerin är utvunnen ur rapsolja och är fuktighetsbevarande. ECOCERT.

Glyceryl Caprylate

Utvinns ur kokosolja och används för sina uppmjukande egenskaper.

Glyceryl Oleate

En blandning av glycerin och oleic acid, som båda tas från vegetabiliska oljor.

Glyceryl Stearate

Emulgeringsmedel från vegetabiliska oljor som används för att få vattenlösliga och oljelösliga ämnen att blanda sig med varandra (emulgera).

Glycine

Aminosyra som är byggstenar till proteiner (från bönor och betor). Dessa ger näring åt huden.

Glycolic Acid

Fuktbevarande och peelande (från sockerrör).

Green Clay (Grön Lera)

Med mineraler, bland annat kisel. Absorberar smuts och fett. Stimulerar både blod- och lymfcirkulationen samt verkar stärkande på bindväven.

Guar Hydroxypropyl Trimonium Chloride

Frömjöl (Guarmjöl) som utvinns från guarplantan. Gör håret lättkammat.

Heptyl Glucoside

Emulgeringsmedel, från ricinolja. COSMOS, ECOCERT.

Hydrastis Canadensis (Goldenseal) Root Extract

Innehåller berberin som dödar bakterier och svamp (Blodstilla, Gyllensigill).

Hydrogenated Jojoba Wax

Jojobakorn. Vegetabiliskt vax från Jojobabuskens frön. ABCERT.

Hydroxyoctacosanyl Hydroxystearate

Stearinsyra från bland annat oliv- och kokosolja.

Iron Oxide (E 172)

Järnoxid. En förening mellan järn och syre. I naturen färgar det jorden röd och brun.

Isostearamidopropyl Morpholine Lactate

Mjölksyrasalt med bakteriedödande egenskaper.

Kaolin

Även kallad porslinslera. Sammandragande och rengörande i hudvårdsprodukter. Ses som ett mineral och används som färgpigment i makeup.

Lactic Acid

Naturlig Mjölksyra är revitaliserande och milt peelande, stärker även collagenfibrerna i huden. Vår mjölksyra tillverkas av sockerbetor och är av samma typ som den vi har naturligt i kroppen för att bevara fukt. Kan tillverkas syntetiskt och har då andra egenskaper.

Lauroyl Lysine

Lavendel

Närande råvara från kokosolja.

Laurus Nobilis (Bay) Oil

Eterisk olja från Lagerblad.

Lecitin

Framställs ur sojabönor. Lecitin är fuktighetsbevarande och välgörande för torr hud.

Levulinic Acid

Från solros.

Linalool

Finns i till exempel citronolja. ECOCERT.

Limonene

Finns i till exempel citronvatten. ECOCERT.

Lysine

Aminosyra från Betor och Bönor som är byggstenar till proteiner. Dessa ger näring åt huden.

Magnesium Aluminium Silicate

Mineraler.

Magnesiumsilikat är detsamma som talk, som är naturens mjukaste mineral. Magnesiumsilikat (kiseldioxids magnesiumsalt) är nästan hela innehållet i talk.

Aluminiumsilikat är ett annat ord för kaolin och är huvudbeståndsdel i många leror.

Magnesium Stearate (E572)

Utvinns ur stearinsyra.

Malic Acid

Äppelsyra som verkar fuktbevarande och peelande.

Maltodextrin

Tas från majs, potatis eller vete.

Mel (Honey)

Antiseptiskt och mjukgörande. Vitaminer, mineraler, fruktos och glykos finns bland de aktiva ingredienserna. Vi använder enbart svensk honung.

Melaleuca Alternifolia (Tea Tree) Leaf Oil

Har använts av Australiens ursprungsbefolkning i flera hundra år för att motverka bakterier och svamp.

Mentha Arvensis (Corn Mint) Leaf Oil

Kylande och lindrande eterisk olja (Japansk Mynta, Åkermyntaolja). QC&I.

Mentha Piperita (Peppermint) Oil

Kylande och lindrande eterisk olja. QC&I.

Menthyl Lactate

Bakteriedödande mjölksyra.

Mica

Ett naturligt ämne som förekommer i jorden. Glimmer ger pärlemoreffekt.

Montmorillonite

Lera som får makeup att sitta bättre.

Ocimum Basilicum (Basil) Oil

Renande eterisk olja från Basilika. QC&I.

Octyldodecanol

Utvinns ur kokos.

Octyl Palmitate

Utvinns ur kokos.

Olea Europaea (Olive) Fruit Oil

Kallpressad Olivolja. Fet olja som huden har svårt att ta upp. NaTrue.

Olibanum Oil

Olibanumolja (Frankincense). Oljan utvinns från trädets kåda och verkar stärkande. QC&I.

Origanum Vulgare (Oregano) Oil

Bakteriedödande olja. QC&I.

Oryza Sativa (Rice) Bran oil

Vårdande olja som också ger en bra konsistens.

Palm Glycerides

Närande fett från palmolja.

Palm Kernel Glycerides

Närande fett från palmolja.

Palmitoyl Oligopeptide

Peptider som ökar fukthalten i huden och förbättrar motståndskraften. Utvinns ur palmolja. RSPO.

Persea Gratissima (Avocado) Oil

Vårdande och närande fett. ECOCERT.

Phragmites Kharka Extract

Från Vass. Återställer hudens balans och ökar motståndskraften. ECOCERT, NaTrue.

Pinus Silvestris Leaf Oil

Tallolja, svamp och bakteriedödande.

Polyglyceryl-3 Stearate

Från sojabönolja.

Polyglyceryl-5 Oleate

Fuktbevarande glycerin (sockerart av vegetabiliskt ursprung) och oleinsyra från palmfruktkärna.

Polyglyceryl-5 Laurate

Fuktbevarande glycerin från kokos- och sojabönolja.

Polyglyceryl-10 Laurate

Fuktbevarande glycerin från kokos- och sojabönolja.

Polyhydroxystearic Acid

Från kokosolja.

Poria Cocos Extract

Från Poriasvamp. Ger huden ökad motståndskraft, ny lyster och återställer fuktbalansen. ECOCERT, NaTrue.

Potassium Alum

Naturligt förekommande mineralsalt. Verkar sammandragande på porerna.

Potassium Hydroxide

pH balanserande salt.

Prunus Persica (Peach) Seed Powder

Persikokärnmjöl - Perikokärnor mals till ett pulver som används för att avlägsna döda hudceller på kroppen. ECOCERT.

Punica Granatum Seed Oil

Från Granatäpple. Håller huden i gott skick. Organic Farming.

Rhus Succedanea

Vegetabiliskt vax från Rhus Succedanea, ett träd som växer i Japan och Kina.

Rosa Damascena (Rose) Flower Water

Lugnande, regenererande och fuktighetsbevarande rosvatten. ECOCERT, Soil Association.

Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Oil

Stärkande eterisk olja från Rosmarin.

Rosmarinus Officinalis (Rosmary)

Rosmarin antioxidant. QC&I.

Salvia Officinalis (Sage) Water

Salviavatten. Renande och drar samman porerna. ECOCERT.

Salvia Officinalis (Sage) Oil

Renande och drar samman porerna. ECOCERT.

Sodium Anisate

Salt från basilika. Har bakteriedödande egenskaper. ECOCERT.

Sodium Bicarbonate

Naturligt förekommande salt med bakteriedödande egenskaper.

Sodium Caproyl/Lauroyl Lactyl Lactat

Bakteriedödande mjölksyrasalt.oliv1

Sodium Coco-sulfate

Rengörande ingrediens från kokos.

Sodium Cocoyl Glutamate

Rengörande ingrediens från kokosolja och aminosyra (framställd genom fermentering).

Sodium Hydroxide

pH-balanserande salt.

Sodium Lactate

Örtsalt som binder fukt i hud och hår. ECOCERT.

Sodium Lauroyl Oat Amino acids

Anjoniskt ytaktivt medel. Vårdande aminosyror från havre. Hårconditionerande effekt.

Sodium Levulinate

Salt från ris. ECOCERT.

Sodium PCA

Se Sodium Lactate. ECOCERT.

Sodium PH

Se Sodium Lactate. ECOCERT.

Sodium Stearate

Fast mjukgörande ingrediens från vegetabiliskt fett.

Sodium Stearoyl Lactylate

Mjölksyra.

Sorbic Acid

Bakteriedödande.

Sorbitan Isostearate

Utvinns från raps, vete och majs.

Sorbitan Laurate

Emulgeringsmedel från kokosolja.

Sorbitol

Fuktbevarande fruktsocker.

Squalane

 Fuktbevarande squalane från olivolja. Squalane kan även utvinnas från hajar. ABCERT.

Stearic Acid

Stearinsyra. Närande fett från olivolja och kokos.

Stearalkonium Chloride

Gör håret glansigt och lättkammat (från kokos).

Steramidopropyl Morpholine Lactate

Mjölksyrasalt.

Stearyl Alcohol

Närande fettalkohol vegetabiliskt fett.

Talc

Talk utvinns precis som flera mineraler, lera och salt i naturliga fyndigheter. Täckande och mattande effekt i makeup.

Theobroma Cacao (Cocoa) Fruit Powder

Råvara rik på antioxidanter från kakaobönan. ABCERT.

Theobroma Cacao (Cocoa) Seed Butter

Närande Kakaosmör. Fett från kakaobönan. ABCERT.

Thymus Vulgaris (Thyme) Flowewr/leaf Oil

Bakteriedödande eteisk olja från Timjan. QC&I.

Titanium Dioxide (E 171, CI77891)

Ett mineral som skyddar mot UV-strålning. Färgpigment i makeup.

Titanium dioxide, also known as titanium(IV) oxide or titania, is the naturally occurring oxide of titanium, chemical formula TiO
2
. When used as a pigment, it is called titanium white, Pigment White 6 (PW6), or CI 77891. Generally it is sourced from ilmenite, rutile and anatase. It has a wide range of applications, from paint to sunscreen to food coloring. When used as a food coloring, it has E number E171. World production in 2014 exceeded 9 million metric tons

Tocopherol
Antioxidant (E-vitamin) som utvinns ur bland annat solrosolja. BDIH.

Tocopheryl Acetate

Antioxidant (E-vitamin) som utvinns ur bland annat solrosolja. BDIH.

Tribehinin

Tillverkas av rapsolja och verkar fuktighetsbevarande.

Tussilago Farfara (coltsfoot) Flower Extract

Tussilagoextrakt. Vårdar och renar huden.

Undecylenoyl Glycin

Kommer från solros och är bakteriedödande. ECOCERT.

Urtica Dioica (Nettle) Extract

Nässla. Balanserande på fet hud.

Vaccinium Myrtillus (Blueberry) Seed Oil

Blåbärsfröolja. Antioxidant, innehåller många olika E-vitaminer. ECOCERT.

Vanilla Planifolia Fruit Oil

Vårdande extrakt från orkidéer på Madagaskar. QC&I.

Xanthan Gum

Förtjockningsmedel framställt ur socker.

Xylitylglucoside

Fuktgivande växtsocker. ECOCERT.

Xylitol

Fuktgivande växtsocker. ECOCERT.

Zinc Oxide (CI 77947)

Färgpigment i makeup.

Zingiber Officinalis (Ginger) Root Oil

Extrakt från ingefära. QC&I.

tech
Maksuturva
Powered by Clover Shop® - www.clovershop.com