cosme.fi SiriSiri

COSME for Your Pleasure

Kotikeittiö SiriSiri

Liike on lääke

Metsä

Suomen ilmastossa viihtyviä kasveja

Omat otokset

Matkustelua

Euroopassa

Historiaa

Minun tieni

Kauramykkelöt - punaiset viinimarjat + Cointreau

Etusivu > Kotikeittiö SiriSiri > Leivonta

Kauramykkelöt - punaiset viinimarjat + Cointreau
Kauramykkelöt - punaiset viinimarjat + Cointreau
Kauramykkelöt - punaiset viinimarjat + Cointreau
Kauramykkelöt - punaiset viinimarjat + Cointreau
Kauramykkelöt - punaiset viinimarjat + Cointreau
Kauramykkelöt - punaiset viinimarjat + Cointreau
Kauramykkelöt - punaiset viinimarjat + Cointreau.
Tuotemerkki
Valmistaja
Tuotekoodi
HNP26087

Kauramykyt:
Summittainen määrä kutakin - kaurahiutale, vehnäjauho, sokeri, rypsiöljy, punaiset viinimarjat, Cointreau

Uuni 180 astetta

Maku oli hyvä. Seuraavalla kerralla lisään rypsiöljyn määrää, joten taikinasta tulee löysempää ja se uunissa mataloituu, leviää ohuemmaksi.

Ruotsalainen sanoo "välja bort", kun ei halua syödä synteettisiä aromi- ja väriaineita.
Omissa leipomisissa voi myös halutessaan "välja bort".

Meidän valintamme:
Sokeri on puhdas hiilihydraatti
, eikä se sisällä lainkaan proteiinia, rasvaa, vitamiineja tai kivennäisaineita.

Tavallisen valkoisen sokerin eli sakkaroosin ravintoainekoostumus ja kemiallinen kuvaus:

Sokerin ravintosisältö (per 100 g):
 - Energia 400 kcal
 - Hiilihydraatit 100 g, josta sokereita 100 g
Proteiini 0 g
Rasva 0 g
Kuitu 0 g

Kemiallinen koostumus
Sakkaroosi on disakkaridi, joka muodostuu kahdesta monosakkaridista:
Glukoosi (rypälesokeri)
Fruktoosi (hedelmäsokeri)
Molekyylikaava: C₁₂H₂₂O₁₁
Sakkaroosi hajoaa elimistössä glukoosiksi ja fruktoosiksi, jotka imeytyvät nopeasti ja nostavat verensokeria.

Sokeri antaa nopeaa energiaa, mutta ei ravintoaineita – siksi sitä kutsutaan usein “tyhjiksi kaloreiksi”.
Liiallinen sokerin käyttö voi lisätä riskiä metaboliseen oireyhtymään, tyypin 2 diabetekseen ja hammaskarieksiin.

tech
tech
Helena Penttilä
Helena Penttilä
helena.penttila@cosmeshop.fi