2009-11-05-17-34 Aten

Startsidan > Hemköket SiriSiri

2009-11-05-17-34 Aten
2009-11-05-17-33 Aten
2009-11-05-17-20 Aten
2009-11-05-17-20 Aten
2009-11-05-17-34 Aten
2009-11-05-17-34 Aten
2009-11-05-17-34 Aten.
Ελαιόδεντρο - eleodentro
Manufacturer
Product code
HNP26113

Ensimmäisen kuvan hedelmät ovat oliiveja, vihreitä ja kypsymässä puussa, jonka lehdet ovat tyypillisen pitkulaiset ja hopeanvihreät — juuri sellaiset kuin oliivipuissa, jotka ovat Kreikan maisemien sydän ja Ateenan ympäristön ikonisia kasveja. Kuva voisi olla otettu vaikkapa Attikan kukkuloilta!

Oliivipuu ei ole vain koriste — se on elävä symboli kreikkalaisesta kulttuurista, historiasta ja keittiöstä.

Ateenan ruokakulttuuri on kuin herkkujen aarrearkku – täynnä makuja, jotka kertovat tarinoita historiasta, perinteistä ja rakkaudesta hyvään ruokaan. Tässä muutamia paikallisia herkkuja, joita kannattaa maistaa:

Klassikot, joita ei voi ohittaa:
- Moussaka – kerroksittain munakoisoa, jauhelihaa ja béchamel-kastiketta. Kreikkalainen lohturuoka parhaimmillaan.
- Souvlaki – grillattua lihaa vartaassa, usein tarjoillaan pitaleivän ja tzatzikin kanssa.
- Spanakopita – pinaatti-fetapiirakka filotaikinassa, täydellinen välipala tai lounas.
- Tzatziki – jogurttia, kurkkua ja valkosipulia – raikas lisuke melkein mihin tahansa.

Merellisiä makuja:
- Atherina – pikkukaloja, jotka syödään kokonaisina kuin ranskalaiset. Rapeita ja sitruunalla viimeisteltyjä.
- Barbounia – punamullo, yleensä paistettuna. Yksinkertaista ja taivaallista.

Jälkiruoat ja makeat yllätykset:
- Galaktoboureko – mannapuuroa filotaikinassa, siirappinen ja vaniljainen unelma.
- Loukoumades – pieniä hunajalla ja kanelilla kuorrutettuja taikinapalloja.
- Le Greche -gelato – italialais-kreikkalainen jäätelö, joka valmistetaan vain sesongin raaka-aineista.

Erikoisuuksia ja modernia twistiä:
- Thes “Greek Creative Cuisine” tarjoaa perinteisiä reseptejä modernilla otteella – ja jokainen asiakas saa pienen yllätyksen lähtiessään.
- Athinaikon Restaurant on klassikko, joka tarjoaa autenttista kreikkalaista ruokaa ilman turhaa hienostelua.

tech

You've Been Interested

Havrekakor - gröna vinbär, Cointreau
cosme.fi
Ingredienser:
Havregryn, vetemjöl, socker, salt
Rapsolja, Cointreau... 
God morgon!
cosme.fi
Aamulehti B 10 Sunnuntaina 21. syyskuuta 2025:
Urheilukisojen ohessa mainostetut ravintolisät eivät... 
tech
Helena Penttilä
Helena Penttilä
helena.penttila@cosmeshop.fi

Alustana Clover Shop® - suomalainen verkkokauppaohjelmisto