cosme.fi SiriSiri

COSME for Your Pleasure

Home Kitchen SiriSiri

Exercise is medicine

Forest

Plants that thrive in Finland's climate

PHOTOS FOR YOUR PLEASURE

Traveling

In Europe

History

My Way

Chanterelles in cream sauce

Main Page > Home Kitchen SiriSiri

Chanterelles in cream sauce
Chanterelles in cream sauce
Chanterelles in cream sauce
Chanterelles in cream sauce
Chanterelles in cream sauce
Chanterelles in cream sauce
Chanterelles in cream sauce.
Manufacturer
Product code
HNP26188

Kantarellit, metsän kultaiset aarteet!
Kantarellien terveysvaikutukset
Kanttarellit eivät ole pelkästään herkullisia, vaan ne tarjoavat myös monia terveyshyötyjä:

Vitamiinit ja antioksidantit
• D-vitamiini: Kantarellit sisältävät runsaasti D-vitamiinia (jopa 6–13 µg/100 g), mikä tukee luuston ja immuunijärjestelmän terveyttä. Tosin sienten D-vitamiini imeytyy heikommin kuin eläinperäinen.
• Beetakaroteeni: Keltainen väri tulee karotenoideista, jotka toimivat antioksidantteina ja suojaavat soluja hapettumisstressiltä.
• B-vitamiinit: Kantarellit sisältävät B1-, B2-, B3- ja B5-vitamiineja, jotka tukevat energiantuotantoa ja hermoston toimintaa.

Kivennäisaineet ja proteiinit
• Sisältävät kaliumia, rautaa, sinkkiä, seleeniä ja kuparia, jotka ovat tärkeitä elimistön toiminnalle.
• Kantarellien proteiini on laadukasta ja sisältää kaikki välttämättömät aminohapot – erinomainen lisä myös kasvissyöjän ruokavalioon.
Kuitu ja ruoansulatus
• Runsaasti liukoisia beetaglukaanikuituja, jotka tukevat vatsan toimintaa, tasapainottavat verensokeria ja auttavat kolesterolin hallinnassa.

Herkkävatsaisille huomio
• Kantarellit sisältävät trehaloosia, sienisokeria, jonka sulattamiseen tarvitaan erityinen entsyymi. Jos tämä puuttuu, sienet voivat aiheuttaa vatsavaivoja, kuten laktoosi-intoleranssin kaltaisia oireita.

Käytännöllisiä vinkkejä
• Kantarelleja ei tarvitse ryöpätä, joten niiden mineraalit säilyvät hyvin.
• Ne ovat vähäkalorisia (n. 27 kcal/100 g) ja sisältävät vain vähän rasvaa – täydellisiä kevyisiin ruokiin.

Kerma sisältää runsaasti tyydyttyneitä kovia rasvoja, niiden haittavaikutuksia voidaan vähentää lisäämällä päivittäiseen, viikoittaiseen, kuukausittaiseen ruokaan pehmeitä rasvoja - oliiviöljy, rypsiöljy, auringonkukkaöljy jne.

Kuullota rypsiöljyssä pilkotut sipulit, lisää mustapippuria ja suola.
Haihduta liika neste kohtuullisella lämmöllä kanttarelleista "kuivalla" pannulla ja lisää ne sipuliseokseen.
Lisää kerma ja anna hautua miedolla lämmöllä perunoiden keiton ajan. Muista pyöräyttää lastalla aika ajoin.

Ravintosisältö - Laktoositon kuohukerma 100 ml:
Energia 1380 kJ/335 kcal
Rasva 35 g, josta tyydyttynyttä 23 g
Hiilihydraatit 3,0 g, josta sokereita 3,0 g
Proteiini 2,0 g
Suola 0,10 g
Laktoosia 0 g

tech

You've Been Interested

2009-03-18-20-18
The Trevi Fountain is a fountain in the Quirinale district of Rome. It is the largest and most famous fountain in the city. Completed in... 
tech
Helena Penttilä
Helena Penttilä
helena.penttila@cosmeshop.fi

Powered by Clover Shop®