cosme.fi SiriSiri
COSME for Your Pleasure
Spinat-tomats-chilpaj
Startsidan > Hemköket SiriSiri
SiriSiri: Lisäsin reseptiin miedon paprikan.
Kerma antaa piirakalle pyöreän ja pehmeän vivahteen, mutta...
Maistellessani piirakkaa kaipasin lisää terävyyttä ja potkua. Seuraavaan vastaavaan piirakkaan lisään sipulin määrää, kenties mustapippuria, hieman valkoviinietikkaa ja/tai pikkulorauksen giniä.
Pinaatti-tomaatti-chilipiirakka
Ainekset:
• 1 valmis suolainen piirakkapohja
• 2–3 kypsää tomaattia, kuutioituna tai viipaloituna (voit myös käyttää kirsikkatomaatteja puolikkaina)
• 100 g tuoretta pinaattia (tai 150 g pakastepinaattia)
• 1 sipuli, hienonnettuna
• 1–2 valkosipulinkynttä
• 1 tuore chili (esim. punainen), hienonnettuna – tai ripaus kuivattua chilihiutaletta
• 2 kananmunaa
• 2 dl ruokakermaa tai crème fraîchea
• 1 dl juustoraastetta (esim. feta, mozzarella tai emmental)
• Suolaa ja mustapippuria
Maustesuositukset:
• Oregano – sopii täydellisesti tomaatin kanssa
• Basilika – tuo raikkautta ja italialaista fiilistä
• Savupaprika – jos haluat syvyyttä ja savuisuutta
• Muskottipähkinä – pieni ripaus toimii edelleen pinaatin kanssa
• Sitruunankuori – jos haluat keventää makua
Vinkki valmistukseen:
• Kuullota sipuli, valkosipuli, chili ja pinaatti pannulla. Lisää tomaatit vasta lopuksi, jotta ne eivät hajoa liikaa.
• Jos tomaatit ovat kovin mehukkaita, valuta niitä hieman, ettei piirakka jää vetiseksi.
• Voit asetella tomaattiviipaleita myös piirakan pinnalle ennen paistoa – näyttää kauniilta!
Valmis piirakkataikina ja kerma sisältävät runsaasti tyydyttyneitä kovia rasvoja, niiden haittavaikutuksia voidaan vähentää lisäämällä päivittäiseen, viikoittaiseen, kuukausittaiseen ruokaan pehmeitä rasvoja
- oliiviöljy, rypsiöljy, auringonkukkaöljy jne.
Valmis piirakkataikina:
Vehnäjauho, vesi, margariini (21%) kasvirasva - PALMU ja KOOKOS, rypsiöljy, vesi, suola, AROMI, perunahiutale, suola, nostatusaineet E450 ja E500.
You've Been Interested
• Runsaasti antioksidantteja
Sisältää polyfenoleja...
"Sahti on muinaista juhlaolutta."