Oliiviöljyn ja Välimeren ruokavalion vaikutus sydän- ja verisuonitautien ehkäisyyn

Etusivu > Oliiviöljyn ja Välimeren ruokavalion vaikutus sydän- ja verisuonitautien ehkäisyyn

Oliiviöljyn ja Välimeren ruokavalion vaikutus sydän- ja verisuonitautien ehkäisyyn

Vihreän Maan oliiviöljyn ja Välimeren ruokavalion vaikutus sydän- ja verisuonitautien ehkäisyyn.
Kirjoittajat:
Muhammad Akram, Rumaisa Ansari, Naheed Akhter, Olutosin Ademola Otekunrin, Sadia Zafar, Muhammad Ishaque, Naveed Munir, Luigi Sciarra, Giulia My, E.C. Gianvito Matarrese, Zefferino Palamà ja Muhammad Riaz.
Lähetetty: 13. tammikuuta 2021.
Arvioitu: 10. maaliskuuta 2021.
Julkaistu: 29. maaliskuuta 2021.
DOI: 10.5772/intechopen.97146

Oliiviöljyn kulutuksen vaikutus ihmisten terveyteen:
Globaalin sairauskuorman tutkimusten mukaan kroonisten sairauksien kuten sydän- ja verisuonitautien, mukaan lukien sepelvaltimotauti ja hypertensio, esiintyvyys on jatkuvasti lisääntynyt. On havaittu, että tämän sairauden lisääntymisen syyt liittyvät todennäköisesti epäsuotuisien käyttäytymismallien ja epäterveellisten ruokavalioiden omaksumiseen. Siksi tiettyjen ruokavalioiden, kuten Välimeren ruokavalion, erityisesti sen tiettyjen komponenttien, kuten oliiviöljyn, suojaavia ominaisuuksia on tutkittu ja arvioitu sen hyödyllisistä vaikutuksista ihmisen kuolleisuuteen ja sairastuvuuteen. Oliiviöljyllä on huomattu olevan antibakteerisia ominaisuuksia, se parantaa nuorten naisten endoteelitoimintaa, ja on hypoteesoitu, että sillä on epigenettisiä vaikutuksia, jotka tarjoavat suojaa syöpää vastaan terveellisten yksittäisten tyydyttymättömien rasvojen vuoksi. Antioksidanttien läsnäolo edistää oliiviöljyn tulehdusta ehkäiseviä ominaisuuksia. Oliiviöljy sisältää runsaasti antioksidantteja ja tarjoaa lukuisia etuja sydän- ja verisuoniterveydelle, kuten LDL:n suojelua hapettumalta ja korkean verenpaineen alentamista sekä suojaa tyypin 2 diabetekselta.

Johtopäätös: On päätelty, että sydän- ja verisuonitautiriskien alentamiseen vaikuttavien mekanismien tutkimuksen perusteella ruokayhdistelmät, ravintoaineet, ei-ravinteellisten aineiden läsnäolo, elämäntapaharjoitukset ja kypsennystekniikat yhdessä tekevät Välimeren ruokavaliosta välineen, joka ei ainoastaan estä, vaan voidaan myös käyttää hoitona näille lääketieteellisille vaivoille. Oliiviöljyllä on monia biologisia toimintoja, koska siinä on monia tärkeitä toissijaisia metaboliitteja, kuten antioksidantteja ja muita hyödyllisiä bioaktiivisia komponentteja, jotka viittaavat oliiviöljyn tulevaan käyttöön lääketeollisuuden valmisteissa.

tech
Helena Penttilä
Helena Penttilä
helena.penttila@cosmeshop.fi