Näin valmistuu kaali-chorizo-keitto

Etusivu > Kotikeittiö Suomessa

Näin valmistuu kaali-chorizo-keitto
Näin valmistuu kaali-chorizo-keitto
Näin valmistuu kaali-chorizo-keitto
Näin valmistuu kaali-chorizo-keitto
Näin valmistuu kaali-chorizo-keitto
Näin valmistuu kaali-chorizo-keitto
Näin valmistuu kaali-chorizo-keitto.
Kuullota miedolla lämmöllä rypsiöljyssä valkosipulia, sipulia, paprikaa, porkkanasuikaleita
Tuotemerkki
Valmistaja
Tuotekoodi
HNN25719

Ruokaa rakkaudella

Mieti, haluatko viettää aamupäivän keittiössä puuhastellen? Kyllä. Hyvä ruoka tehdään rakkaudella ajan kanssa. Laitan You Tubesta päälle – rumba dance music – Love Story.
Halkaisen valkosipulit ja poistan mahdollisesti kitkerän sisäosan, laitan ne kattilan pohjalle odottamaan.
Isolla puisella leikkuulaidalla pilkon sipulit pieniksi kuutioiksi. Kaadan ne laakeaan kattilaan miedolla lämmöllä kuullottumaan rypsiöljyssä, samoin paprikat kuutiona.
Tamperelaisen jääkiekkoilijan mainoskatkosta tympääntyneenä laitan rumbat uusiksi. Bèsame Mucho. Nyt rullaa.
Lisään kattilaan porkkanalastut, samalla lisään oliiviöljyä sekä kokonaiset oliivit, joista kivasti tulee suolaa keitokseen. Vielä palsternakkasiivut kattilaan, pakasteessa olleet kypsät puna- ja valkokaalit leikkaan pienemmiksi siivuiksi mukaan. Lisään rouhittua mustapippuria ja ehkä lisäksi loraus oliiviöljyä ja annan kaiken muhia pehmeäksi.
Juurekset tulevat siinä järjestyksessä, missä ne kypsyvät. Tässä huomioituu vatsaystävällisyys, ja suutuntuma myös.
Quìzas Quìzas ...
Laitan kevyesti miedolla lämmöllä ruskistetut chorizo-palat siivilään valumaan. Se kaikista rasvaisin osa saa jäädä käyttämättä. Tässä ajattelen sydänystävällisyyttä.
Kuorin perunat ja pilkon sopiviksi. Lisään vettä kattilaan ja laitan perunat mukaan. Miedolla lämmöllä keitto muhisee jonkin aikaa. Perunoiden ollessa viittä vaille kypsiä lisään chorizot.
Keitosta tuli Puna- ja valkokaali-chorizokeitto.

Hyvää ruokahalua!

Vinkki: Syksyn sadon valmiiksi keitetyt ja uunissa haudutetut sekä pakastetut puna- ja valkokaalisuikaleet nopeuttavat ruoan valmistamista.

B-ryhmän vitamiini folaatti:
Parsakaali 120 mikrogrammaa/100 g
Ruusukaali 94 mikrogrammaa/100g
Runsaasti folaattia - punainen paprika ja kukkakaali, kaalit
Vihreä väri: Lehtikaali, pinaatti, rukola, salaattikasvit

Timjami: Lisää timjamia salaattiin, mausta perunat ja porkkanat yrttisiksi ja korosta tomaatin makeutta sekä kaalin mehevyyttä.
Lisää timjamia kastikkeisiin ja marinadeihin, grilliherkkuihin.
Mausteissa ja marinadeissa timjamin kanssa toimivat valkosipuli, sitruuna ja neitsytoliiviöljy.

tech
tech
Helena Penttilä
Helena Penttilä
helena.penttila@cosmeshop.fi