Parsapiirakka
Etusivu > Kotikeittiö Suomessa
Parsapiirakka:
Salaatti, parsa, paprika, mustaleima emmental
Munamaito - neitsytoliiviöljy, sitruuna, mustapippuri, suola, hunaja, korkillinen giniä, kolme kananmunaa, rasvaton maito
Pohjana valmistaikina
Uuni 180 asrtetta
Uskoo, ken tahtoo:
Asparagus Officinalis - Parsalla on monia terveyshyötyjä
Parsa on erittäin runsaskuituinen vihannes.
- A-, B-, C-, E- ja K-vitamiini
- Beetakaroteeni (A-vitamiinin esiaste)
- Luteiini
- Antioksidantteja
- Mineraaleja - rauta, fosfori, kalium, kromi, magnesium
- Sisältää paljon sinkkiä ja foolihappoa
- Lignaaneja ja flavonoideja
- Fytokemikaaleja - saponiinit
Parsa on proteiinipitoinen vihannes.
Tutkimukset keramideista tukevat mieltymystämme välimerelliseen ruokavalioon, oliiviöljyn ja pähkinöiden suosimiseen.
Helsingin Sanomat 13.5.2025:
Jouko Mykkänen
9.5. 11:00 | Päivitetty 9.5. 16:09
Rapaura Springs Classic Sauvignon Blanc 2023
Alue: Uusi-Seelanti, Marlborough
Tuottaja: Rapaura Springs
Rypäleet: Sauvignon Blanc
Arvio: Hyvin vaalean värisessä viinissä on ihastuttavan runsas tuoksu, jossa on kaikkea mitä Marlborough’n sauvignon blancilta voi toivoa: runsasta persikkaa, passionhedelmää, yrttisyyttä, herukanlehteä ja hitusen parsaa sekä raikasta sitrusta. Maku on kuiva ja reilun hapokas. Suu täyttyy todella runsaista aromeista, jotka seuraavat riemastuttavasti toisiaan yllättävän pitkän maun aikana. Alkupuolella maistuvat hedelmäiset aromit. Niitä seuraavat parsan ja herukanlehden sävyt. Maku päättyy mineraalisuuden, yrttisyyden ja sitruksen aromeihin, jotka tuntuvat erillisinä niin, että jälkimakua voisi kuvata raidalliseksi. Tässä viinissä on kaikki kohdallaan: runsas maku, upea tasapaino ja pitkä maku. Viinin hinta on laatuun nähden erittäin edullinen. Runsas hapokkuus ja kiehtova maku luovat viinistä hienon parin esimerkiksi hollandaisen kera tarjotulle vihreälle parsalle. Myöhemmin kesällä raikkaasta viinistä saa edustavan kumppanin runsaille salaateille, kuten vuohenjuusto- ja fetasalaatille.