Mustikkapiirakka

Etusivu > Kotikeittiö SiriSiri > Leivonta

Mustikkapiirakka
Mustikkapiirakka
Mustikkapiirakka
Mustikkapiirakka
Finnish-style blueberry tart
Mustikkapiirakka
Mustikkapiirakka.
Valmistaja
Tuotekoodi
HNP26202

Ei tilattavissa

Marjapiirakan pohja - Ainesosat
Tarvitset:
• 2 dl vehnäjauhoja
• 1 dl kauraryynejä
• 0.5 dl sokeria
• 0.75 dl rypsiöljyä
• 0.25 tl suolaa
• 1–2 rkl rommia (valinnainen, tuo aromia)
• 0.5 dl rouhittuja pähkinöitä (esim. saksanpähkinä tai pekaani)

Ohje:
1. Sekoita kuivat aineet keskenään.
2. Lisää öljy ja rommi, sekoita tasaiseksi taikinaksi.
3. Painele taikina vuokaan.
4. Esipaista 200°C noin 10 min ennen marjojen lisäämistä.

Jos haluaa pohjasta vielä rapsakampaa, voi lisätä 1 rkl fariinisokeria tai korvata osan kauraryyneistä mantelijauheella.

Sokeri on puhdas hiilihydraatti, eikä se sisällä lainkaan proteiinia, rasvaa, vitamiineja tai kivennäisaineita.

Tavallisen valkoisen sokerin eli sakkaroosin ravintoainekoostumus ja kemiallinen kuvaus:

Sokerin ravintosisältö (per 100 g):
- Energia 400 kcal
- Hiilihydraatit 100 g, josta sokereita 100 g
Proteiini 0 g
Rasva 0 g
Kuitu 0 g

Kemiallinen koostumus
Sakkaroosi on disakkaridi, joka muodostuu kahdesta monosakkaridista:
Glukoosi (rypälesokeri)
Fruktoosi (hedelmäsokeri)
Molekyylikaava: C₁₂H₂₂O₁₁

Sakkaroosi hajoaa elimistössä glukoosiksi ja fruktoosiksi, jotka imeytyvät nopeasti ja nostavat verensokeria.

Sokeri antaa nopeaa energiaa, mutta ei ravintoaineita – siksi sitä kutsutaan usein “tyhjiksi kaloreiksi”.
Liiallinen sokerin käyttö voi lisätä riskiä metaboliseen oireyhtymään, tyypin 2 diabetekseen ja hammaskarieksiin.

tech
tech
Helena Penttilä
Helena Penttilä
helena.penttila@cosmeshop.fi