Kukkakaalipaistos
Etusivu > Kotikeittiö SiriSiri
SiriSiri: "Paistos on sopivan al dente ja maku on mieto. Maun voimistusta saa helposti lisäämällä öljykastiketta, joka sisältää neitsytoliiviöljyä, hieman valkoviinietikkaa ja/tai valkoviiniä, kenties mustapippuria."
Kukkakaalipaistos
Ainekset:
• 1 kukkakaali
• 3–4 porkkanaa
• 2 sipulia
• 2–3 valkosipulinkynttä
• Suolaa ja mustapippuria maun mukaan
• Loraus neitsytoliiviöljyä
• 4 kananmunaa
• Parmesaania tai muuta maukasta juustoa
Valmistusohjeet:
1. Kuumenna uuni 180 asteeseen.
2. Leikkaa kukkakaali pieniksi paloiksi ja raasta porkkanat.
3. Pilko sipulit ja murskaa valkosipulinkynnet.
4. Sekoita kaikki kasvikset keskenään ja levitä ne uunivuokaan.
5. Mausta suolalla ja mustapippurilla, lisää loraus oliiviöljyä ja sekoita hyvin.
6. Riko kananmunat vuokaan ja sekoita tasaiseksi.
7. Raasta juusto ja ripottele se paistoksen pinnalle.
8. Paista uunissa noin 30–35 minuuttia, kunnes pinta on kauniin kullanruskea ja paistos hyytynyt.
Sinua on kiinnostanut
Kerma antaa piirakalle pyöreän ja...
- hienoksi raastettua...
Salaattia, kurkkua, tomaattia, saksanpähkinöitä Kastike:
Neitsytoliiviöljy, valkoviinietikka, mustapippuri...
Kuullota neitsytoliiviöljyssä sipulit miedolla lämmöllä, lisää pilkottu...