Liike on lääke
Suomen ilmastossa viihtyviä kasveja
Matkustelua
Historiaa
Merimiespihvit SiriSiri
Etusivu > Kotikeittiö SiriSiri
Merimiespihvit SiriSiri
Ainekset:
• Rypsiöljyä
• Keltasipulia
• Punasipulia
• Porkkanaa (lastuina)
• Paprikaa
• Mustapippuria ja/tai kokonaisia maustepippureita
• 2–3 laakerinlehteä
• Suolaa
• Perunoita (viipaloituna)
• Ruskistettuja paistisiivuja
• Hyvää olutta (nestettä)
Valmistusohje:
1. Kuullota rypsiöljyssä keltasipulit, punasipulit ja porkkanalastut.
2. Lisää joukkoon paprika sekä mausteet: mustapippuri ja/tai kokonaiset maustepippurit, laakerinlehdet ja suola maun mukaan.
3. Lado uunivuokaan kerroksittain perunaviipaleita, ruskistettuja paistisiivuja ja kuullotettuja kasviksia. Päällimmäiseksi tulee kerros perunaviipaleita.
4. Kaada vuokaan nesteeksi hyvää olutta niin, että ainekset juuri ja juuri peittyvät.
5. Paista 180-asteisessa uunissa noin 1,5 tuntia tai kunnes perunat ovat kypsiä ja pinta kauniin ruskea.





