cosme.fi SiriSiri

COSME for Your Pleasure

Hemköket SiriSiri

Rörelse är medicin

Skogen

Växter som trivs i Finlands klimat

FOTON FÖR DITT NÖJE

Resande

I Europa

Historia

Min väg

Nötpaj - svarta vinbär + mörk rom

Startsidan > Hemköket SiriSiri > Bakning

Nötpaj - svarta vinbär + mörk rom
Nötpaj - svarta vinbär + mörk rom
Nötpaj - svarta vinbär + mörk rom
Nötpaj - svarta vinbär + mörk rom
Nötpaj - svarta vinbär + mörk rom.
Manufacturer
Product code
HNP26192

Svart vinbärs-nöt småkakor - mörk rom:
Blanda ingredienserna - havregryn, vetemjöl, socker, nötter, frysta svarta vinbär, rapsolja, mörk rom

Sokeri on puhdas hiilihydraatti, eikä se sisällä lainkaan proteiinia, rasvaa, vitamiineja tai kivennäisaineita.

Tavallisen valkoisen sokerin eli sakkaroosin ravintoainekoostumus ja kemiallinen kuvaus:

Sokerin ravintosisältö (per 100 g):
- Energia 400 kcal
- Hiilihydraatit 100 g, josta sokereita 100 g
Proteiini 0 g
Rasva 0 g
Kuitu 0 g

Kemiallinen koostumus
Sakkaroosi on disakkaridi, joka muodostuu kahdesta monosakkaridista:
Glukoosi (rypälesokeri)
Fruktoosi (hedelmäsokeri)
Molekyylikaava: C₁₂H₂₂O₁₁
Sakkaroosi hajoaa elimistössä glukoosiksi ja fruktoosiksi, jotka imeytyvät nopeasti ja nostavat verensokeria.

Sokeri antaa nopeaa energiaa, mutta ei ravintoaineita – siksi sitä kutsutaan usein “tyhjiksi kaloreiksi”.
Liiallinen sokerin käyttö voi lisätä riskiä metaboliseen oireyhtymään, tyypin 2 diabetekseen ja hammaskarieksiin.

tech
tech
Helena Penttilä
Helena Penttilä
helena.penttila@cosmeshop.fi