cosme.fi SiriSiri

FOTON FÖR DITT NÖJE

Växter som trivs i Finlands klimat

Vår
Sommar 1
Sommar 2
Höst

Resande på hösten

Aten
Rom

Resande på vintern

Madeira

Hemköket SiriSiri

Startsidan > Hemköket SiriSiri

Utmaning: Smakrik och hälsosam mat
SiriSiri Hemmakök fokuserar på att laga god mat med rena råvaror — och på hur maten påverkar vår hälsa.

Kloka fetter
Vi ersätter helt mättade fetter — som smör, grädde, kokosfett och kokosolja — med omättade och fleromättade oljor. Målet är att hålla LDL-kolesterolet så lågt som möjligt.

Medelhavsinspiration
Forskning om ceramider stöder vår förkärlek för medelhavskost, med olivolja och nötter i centrum. Vi använder främst extra jungfruolivolja, rapsolja, peppar, örtkryddor, ibland vit- eller rödvinsvinäger och lite salt. Alkohol används ofta för att lyfta smaken — och fungerar även som ett naturligt konserveringsmedel.

Inga genvägar
För att undvika allergener och tillsatser använder vi aldrig färdiga kryddblandningar eller buljongtärningar. Vi undviker starkt processade livsmedel och utesluter helt ultraprocessade produkter och drycker.

Socker och kolhydrater
SiriSiri strävar efter goda blodsockervärden och uppmuntrar till att förstå kolhydrater bättre. Det här är ingen bantningssida — vi tänker på kroppens och sinnets välmående.

Självständigt och äkta
cosme.fi är helt självständig. Vi tar inte emot reklam eller extern finansiering. Vårt fokus är ärlig, hälsosam matlagning — utan kommersiell påverkan.

Smaklig måltid — med hjärta och omtanke!

Gröna vinbär
cosme.fi - Home Kitchen in Finland - COSME for Your Pleasure... 
Bär-äpple-blodapelsin
cosme.fi - Hemköket SiriSiri Finland... 
Mango-olivolja-böna-lök-paprika-potatis-ägg-krabba-citron
cosme.fi - Hemköket SiriSiri Finland... 
Pasta-olivolja-lök-peppar-tomat-köttfärs-ost
cosme.fi - Hemköket SiriSiri Finland... 
Pajdeg-äpple-olivolja-vitlök-lök-böna-morot-vitkål-rödkål-feta-ägg-mjölk
Fräs vitlök, lök, kokta bönor, paprika och morotsstrimlor lätt i olivolja. De röda och vita kålskivorna har stuvats i ugnen och frysts in, de... 
Olivolja-vitlök-lök-peppar-potatis-kyckling-ägg-mjölk
Vitlök, lök, paprika och morotsstrimlor steks lätt i olivolja eller i rapsolja, till vilken svartpeppar och salt tillsätts i slutet av processen. Äggmjölk... 
Så här görs kål- och chorizosoppa
De förkokta, ugnssjudande och frysta strimlorna av röd- och vitkål från höstskörden påskyndar matlagningen. 
Finsk makaronigryta
Kolhydrater före hård träning Innan många timmars hård träning är det lämpligt att äta kolhydratrik mat. Pasta serveras till... 
Stekpanna varm
Bearbetning av köttfärs behöver en het panna. Du vill inte ha en grå gröt med muskelvätska i en kastrull. 
tech
Helena Penttilä
Helena Penttilä
helena.penttila@cosmeshop.fi