cosme.fi SiriSiri

COSME for Your Pleasure

Hemköket SiriSiri

Rörelse är medicin

Skogen

Växter som trivs i Finlands klimat

FOTON FÖR DITT NÖJE

Resande

I Europa

Historia

Min väg

Bakning

Startsidan > Hemköket SiriSiri > Bakning

SiriSiri: "Hemköket är långt ifrån den doftande moderfiguren. Vi upplever att vanliga bakverk i sin sammansättning inte stödjer kroppens välmående, därför förblir våra bäriga produkter en sällsynt delikatess för få.

En svensk säger 'välja bort' när man inte vill äta ingredienser som är skadliga för kroppen, till exempel syntetiska arom- och färgämnen.

I sitt eget bakande kan man också, om man vill, 'välja bort'."

Pajdeg-äpple-olivolja-vitlök-lök-böna-morot-vitkål-rödkål-feta-ägg-mjölk
Fräs vitlök, lök, kokta bönor, paprika och morotsstrimlor lätt i olivolja. De röda och vita kålskivorna har stuvats i ugnen och frysts in, de kan skäras i bitar av lämplig storlek när de är lätt tinade. Äggmjölk - tillsätt en skvätt olivolja och kryddor om det behövs ovanpå ägget... 
Blåbärspaj med glass
Bäst direkt ur ugnen - 180 grader... 
Varm lingonpaj och glass
cosme.fi - Home Kitchen in Finland - COSME for Your Pleasure... 
Sparrispaj
Sparrispaj:
Sallad, sparris, paprika, svart stämpelemmentaler
Äggmjölk - extra virgin olivolja, citron, svartpeppar, salt, honung, en keps av gin, tre ägg, skummjölk Färdig deg Ugn 180 grader... 
Kokt och avrunnen sparris
cosme.fi - Home Kitchen in Finland - COSME for Your Pleasure... 
2025-06-22 Äppelpaj
Äppelpaj:
Osötat äppelmos, äpplen skivade-citron, kanel-socker Färdig deg Ugn 180 grader... 
Parsa-parmesanpaj
Parsa-parmesanpaj: Parmesanost, kesost, kokt potatis i bitar, sparris i bitar Äggblandning - svartpeppar, salt, jungfruolivolja, citron, ägg, mjölk Färdig pajdeg... 
Feta-spenat-blomkålpaj
Färdig pajdeg:
Feta, spenat, blomkål, basilika, svartpeppar
3 ägg, Crème fraîche cosme.fi - Home Kitchen in Finland - COSME for Your Pleasure... 
Kantarell- och lökpaj
Snabb kantarell-lökpaj:
Kantareller från frysen och färska lökkvistar läggs på degen som har varit i ugnen i 10 minuter på 250 grader.
Fyllningen blandad... 
Havrekakor - röda vinbär + Cointreau
Havrekakor:
Havregryn, vetemjöl, socker, rapsolja, röda vinbär, Cointreau Smaken var god. Nästa gång kommer jag att öka mängden rapsolja, så att degen blir lösare och den sjunker i ugnen, sprider sig tunnare. 
Havrekakor - vita vinbär + vitt vin
Ingredienser:
Havregryn, vetemjöl, socker, salt
Rapsolja, vitt vin
Vita vinbär Ugn 180 grader... 
Svart vinbärs-nöt småkakor - Cointreau
Svart vinbärs-nöt småkakor - Cointreau:
Blanda ingredienserna - havregryn, vetemjöl, socker, nötter, frysta svarta vinbär, rapsolja, Cointreau... 
Vinbärspaj - gröna vinbär + Cointreau
Färdig smuldeg
Gröna vinbär
Blanda med en gaffel tre ägg (+ lite rapsolja), florsocker och salt, tillsätt grädde, pressa i önskad mängd citron. Tillsätt blandningen ovanpå bären. Ugn... 
Havrekakor - gröna vinbär + Cointreau
Ingredienser:
Havregryn, vetemjöl, socker, salt
Rapsolja, Cointreau
Gröna vinbär Ugn 180 grader... 
Blåbärspaj
Blåbärspaj
Ingredienser:
• Havregryn
• Vetemjöl
• Hackade nötter (t.ex. valnötter eller mandlar)
• Rapsolja... 
Nötpaj - svarta vinbär + mörk rom
Svart vinbärs-nöt småkakor - mörk rom:
Blanda ingredienserna - havregryn, vetemjöl, socker, nötter, frysta svarta vinbär, rapsolja, mörk rom... 
Spinat-tomats-chilpaj
SiriSiri: Lisäsin reseptiin miedon paprikan.
Kerma antaa piirakalle pyöreän ja pehmeän vivahteen, mutta...
Maistellessani piirakkaa kaipasin lisää terävyyttä ja... 
Finsk blåbärspaj
Marjapiirakan pohja - Ainesosat
Tarvitset:
• 2 dl vehnäjauhoja
• 1 dl kauraryynejä
• 0.5 dl sokeria
• 0.75... 
Äpple- och lingonpaj
Piirakkapohja:
2-3 dl vehnäjauhoja
Vaille 1 dl saksanpähkinä- ja mantelirouhetta
Vaille 1 dl sokeria, maun mukaan
Ripaus suolaa... 
Solujen hyvinvointi on kaiken terveyden perusta
Solujen hyvinvointi on kaiken terveyden perusta. Ravinto vaikuttaa suoraan siihen, miten hyvin solumme muodostuvat, uusiutuvat ja toimivat. Tässä muutamia keskeisiä asioita... 
Cointreau
De bästa kryddorna någonsin: Om du är allergisk mot vissa icke namngivna färgämnen och konserverings-
medel som finns i livs-
medel och även i kosmetika, kommer du att förstå att... 
tech
Helena Penttilä
Helena Penttilä
helena.penttila@cosmeshop.fi