cosme.fi SiriSiri

COSME for Your Pleasure

Hemköket SiriSiri

cosme.fi SiriSiri

FOTON FÖR DITT NÖJE

Växter som trivs i Finlands klimat

Vår
Sommar
Höst

Resor på våren

Madeira
Kreta
Rom
Hamburg
Lübeck
Sousse

Resor på sommaren

Finland
Prag
Sardinien

Resande på hösten

Berlin
Potsdam

Finland

Min väg

Historia

Hundar
Katter

Hemköket SiriSiri

Startsidan > Hemköket SiriSiri

cosme.fi - Hemköket SiriSiri Finland

Motto: "Ät för att leva och njut!"

Hemköket SiriSiri fokuserar på att tillaga läckra rätter av rena råvaror och på matens hälsoeffekter i vår kropp.

Mättade fetter - främst smör och grädde, kokosfett och kokosolja - ersätter vi helt och hållet med enkelomättade och fleromättade oljor.
Målet är att hålla LDL-kolesterolet så lågt som möjligt.

Hemköket SiriSiri publicerar vardagsrecept med tanke på ditt hjärta. Forskning om ceramider stöder vår förkärlek för medelhavsdiet, särskilt användningen av olivolja och nötter.

Vi använder främst jungfruolja, rapsolja, peppar, örtkryddor, eventuellt vit- eller rödvinsvinäger och salt vid tillagningen av våra rätter, ofta även olika alkoholer för att öka smaknyanserna.

Alkohol är ett utmärkt konserveringsmedel och dess olika varianter passar också utmärkt för kryddning av mat.

För att undvika livsmedelsallergier använder vi överhuvudtaget inga färdiga kryddblandningar eller såser, vi undviker starkt bearbetade livsmedel, och vi använder heller inga ultrabearbetade livsmedel eller drycker.

Hemköket SiriSiri strävar efter bra sockerhalter och rekommenderar att man bekantar sig mer med kolhydrater.

cosme.fi är inte en bantningssida. Vi tänker på kroppens och sinnets välbefinnande.

Vi är helt självständiga, vi använder ingen produktannonsering, och vi tar inte emot externt finansierade bidrag.

Smaklig måltid!

Dagens viktigaste måltid?
cosme.fi - Hemköket SiriSiri Finland... 
Mango-olivolja-böna-lök-paprika-potatis-ägg-krabba-citron
cosme.fi - Hemköket SiriSiri Finland... 
Bär-äpple-blodapelsin
cosme.fi - Hemköket SiriSiri Finland... 
Pasta-olivolja-lök-peppar-tomat-köttfärs-ost
cosme.fi - Hemköket SiriSiri Finland... 
Pajdeg-äpple-olivolja-vitlök-lök-böna-morot-vitkål-rödkål-feta-ägg-mjölk
Fräs vitlök, lök, kokta bönor, paprika och morotsstrimlor lätt i olivolja. De röda och vita kålskivorna har stuvats i ugnen och frysts in, de... 
Olivolja-vitlök-lök-peppar-potatis-kyckling-ägg-mjölk
Vitlök, lök, paprika och morotsstrimlor steks lätt i olivolja eller i rapsolja, till vilken svartpeppar och salt tillsätts i slutet av processen. Äggmjölk... 
Mango, vadelma, mansikka, valkoinen viinimarja
cosme.fi - Hemköket SiriSiri Finland... 
Så här görs kål- och chorizosoppa
De förkokta, ugnssjudande och frysta strimlorna av röd- och vitkål från höstskörden påskyndar matlagningen. 
Blåbärspaj med glass
Bäst direkt ur ugnen - 180 grader... 
Röda vinbär i hallonlikör
Likören sötar de syrliga och sura bären. Inget extra socker behövs. Likör är... 
Egenpressad grapefruktjuice
cosme.fi - Hemköket SiriSiri Finland... 
Finsk makaronigryta
Kolhydrater före hård träning Innan många timmars hård träning är det lämpligt att äta kolhydratrik mat. Pasta serveras till... 
Stekpanna varm
Bearbetning av köttfärs behöver en het panna. Du vill inte ha en grå gröt med muskelvätska i en kastrull. 
Svarta vinbär sötade med hallonlikör kryddar muffins
Det bättre eftermiddagskaffet med svartvinbärsmuffins och likör. SiriSiri - deg: Ägg, socker, vetemjöl... 
Fisk tillagad i ugnen
More details 
Glass med vinbär
cosme.fi - Hemköket SiriSiri Finland... 
Aubergine-malet kött-rotfruktsgryta
Var uppmärksam på mängden salt om auberginerna har "gråtits". cosme.fi - Hemmakök i Finland Mottot för... 
Varm lingonpaj och glass
More details 
Fisk - smaksatt med likör
Fisk penslad med likör med tillsats av svarta vinbär och med extra virgin olivolja, svartpeppar, salt. Paprika... 
Päron kokta i hallonlikör
Personer som är allergiska mot färgämnen och undviker E-koder föredrar alkohol i sina kök. Olika alkoholer... 
Timjan kyckling - kryddad med likör
Det är lätt att krydda med timjan, eftersom det är lämpligt för kött, fisk och vegetariska rätter. Blanda... 
Timjan ugn omelett
Det är lätt att krydda med timjan, eftersom det är lämpligt för kött, fisk och vegetariska rätter. Blanda... 
Sparrispaj
Sparrispaj: Sallad, sparris, paprika, svart stämpelemmentaler Äggmjölk - extra virgin olivolja, citron, svartpeppar, salt, honung, en... 
Äppelpaj
Äppelpaj: Osötat äppelmos, äpplen skivade-citron, kanel-socker Färdig deg Ugn 180 grader... 
Rosmarin-Gin Marinerad Stek
Rosmarin- och ginmarinmarinerad rost: Rosta i marinad över natten Rostad marinad: Extra virgin... 
Rosmariini-gin marinoidun paistin valmistuaineet
Rosmarin- och ginmarinmarinerad rost: Rosta i marinad över natten Rostad marinad: Extra... 
Blomkål-broccoli-morot-potatisgryta
Blomkåls- och broccoligryta smaksatt med gin och citron: Gin, extra virgin olivolja, rosmarin, lagerblad, svartpeppar, salt, citron... 
Lägg äggen i mikron!
More details 
Enkel och snabb fisk tillagad i ugnen
Fisk och rotfrukter - extra virgin olivolja, svartpeppar, salt, citron Potatis, morot, sötpotatis, palsternacka, purjolök... 
Fänkålssoppa smaksatt med vitt vin
Purésoppa - fänkål, lök, vitlök, purjolök, potatis, vitt vin, svartpeppar, salt, citron, basilika Personer... 
Vitlökspotatis
Vitlökspotatis med extra virgin olivolja: Skala några vitlöksklyftor och hacka purjolök, potatis, salladsblad och basilika. Blanda buljongen: extra... 
Biff och vitlökspotatis
Vitlökspotatis med extra virgin olivolja: Skala några vitlöksklyftor och hacka purjolök, potatis, salladsblad och basilika. Blanda buljongen: extra... 
"Köttbullar"
Köttbullar: Köttfärs, svartpeppar, salt, extra virgin olivolja, ägg, purjolök, rödlök, paprika, riven ost, tomat, oregano... 
Cointreau
De bästa kryddorna någonsin: Om du är allergisk mot vissa icke namngivna färgämnen och konserveringsmedel som finns i livsmedel och... 
Äggplantor
Äggplantor skurna i bitar och tillagade i ugnen. - jungfruolivolja, svartpeppar, salt Ugn 180 grader... 
Ägg tillagade i mikrovågsugn - tomat, basilika
Ägg tillagade i mikrovågsugn - tomat, basilika... 
Mormors gurkor
Mormors gurkor - salt, socker, dill, gin... 
Parsa-parmesanpaj
Parsa-parmesanpaj: Parmesanost, kesost, kokt potatis i bitar, sparris i bitar Äggblandning - svartpeppar, salt, jungfruolivolja, citron, ägg, mjölk... 
Nästan tzatziki - min tzatziki
Nästan tzatziki - min tzatziki: Gurka och zucchini riven Färska örter - dill, persilja, gräslök, oregano... 
Förrätter
Ingredienser: Lök, paprika, zucchini, potatis, sallad, parmesan Kryddor och ägg: Svartpeppar, salt, jungfruolivolja, citron, Cointreau-likör... 
Erika, ICH KOMME paj
More details 
Kålrätt i ugnen
Kålrätt i ugnen: Ugnsbakade och frysta röda och vita kål Vitlök, lök, rödlök Svartpeppar, salt, örtkryddor... 
Svartvinbärssås
Svartvinbärssås: Svartvinbär, en liten mängd vatten, florsocker, några hela vinbär... 
Urteolja av färska örter
Kräolja: Rapsolja, gräslök, dill, persilja, vitlök, svartpeppar, salt, citron... 
Basilikaolja
Basilikaolja av färsk basilika och jungfruoliivolja... 
Färsk basilika och extra jungfruolivolja
Kornbröd: Extra virgin olivolja, basilika, ost, sallad, tomat, paprika... 
Broccoli-blomkål
Broccoli, blomkål, lök, purjolök, potatis, morot Ägg, mjölk, salt, svartpeppar, extra jungfruolivolja, citron, färska örter... 
God morgon älskling!
Kornbröd: Extra jungfruolja, basilika, vårlök, sallad, tomat, paprika, skinka, ost... 
Lingongröt vispad
Lingongröt vispad: Lingon, vatten, socker, salt, mannagryn... 
Variation av tzatziki - gin-kryddad
Variation av tzatziki - gin-kryddad: Riven gurka, svartpeppar, salt, en kork gin, dill, basilika, citron, crème fraîche... 
Kyllingbryst med timjan och gin
Timjan och gin-kryddade kycklingbröst: Rapsolja, rödlök, lök, purjolök, paprika, vitlök, svartpeppar, salt, gin... 
tech
Helena Penttilä
Helena Penttilä
helena.penttila@cosmeshop.fi